03-02-2014

Definitieve eindstand 't Roojse Huus 2013: bijna 16 duizend euro

Vanuit maatschappelijke betrokkenheid hebben Bouwmij Janssen en Raedts Bouwbedrijf wederom een tijdelijke huisvesting op het Henseniusplein beschikbaar gesteld voor het onderkomen van de radiostudio en de slaapgelegenheid voor de dj's van 't Roojse Huus. 't Roojse Huus is een initiatief van Omroep Venray. Tijdens 't Roojse Huus draaiden 4 dj's 100 uur non-stop om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor een goed doel.

Het goede doel van 2013 was het mountainbiketeam "Mudhunters4Duchenne". Zij hebben zich ingezet om zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar de ongeneeslijke spierziekte Duchenne.

Het geld dat werd opgehaald is voor de stichting Duchenne Parent Project. Deze stichting is opgericht door ouders met kinderen die lijden aan deze ziekte. Zij zorgen ervoor dat het geld naar de juiste onderzoekers gaat. Voor iedere € 50,00 kan er één uur extra onderzoek gedaan worden.

Zondag 2 februari werd tijdens de slotuitzending van Omroep Venray het definitieve eindbedrag van € 15.543,94 bekend gemaakt. Dit is bijna 311 uur onderzoek naar de spierziekte Duchenne.