14-01-2014

Sjang Vollenberg ontvangt de Bronzen Piƫlhaas

Het bestuur van Vastelaovesvereniging de Piëlhaas heeft besloten de Bronzen Piëlhaas dit jaar toe te kennen aan Sjang Vollenberg.
Sjang is in 1947 geboren in het authentieke Veltum. Gedurende zijn werkende leven was hij meer dan 45 jaar werkzaam als timmerman bij Bouwmij Janssen. Naast dit werk heeft Sjang echter altijd een grote passie gehad, die van vrijwilliger.
Jan maakt ook nog steeds deel uit van de redactie van het personeelsblad "De Hoeksteen". Dit personeelsblad is een uitgave van Bouwmij Janssen en Raedts Bouwbedrijf.

Vanaf 18 jarige leeftijd was het al duidelijk, Sjang is een vrijwilliger in hart en nieren. Zelfs voordat het begrip uitgevonden was, was hij er al één, in de jaren zestig droeg je namelijk gewoon je steentje bij als je werd gevraagd. Sjang is een echte duizendpoot.

Hij ontving al eerder onderscheidingen, de verenigingsmedaille van de Piëlhaas, de Wakkere Piëlhaas. de Orde van de Hazekeutel en hij is lid in de Orde van Oranje Nassau. Desondanks is het duidelijk te merken hoezeer hij ook deze erkenning van zijn bijdrage aan het vrijwilligerswerk in Venray waardeert.

Wij feliciteren Sjang Vollenberg en natuurlijk ook zijn partner Ingrid van Grinsven en hun kinderen Felix en Michiel met de toekenning van de Bronzen Piëlhaas.

De Bronzen Piëlhaas zal op 8 februari tijdens Circus Mök uitgereikt worden.